معمولاً سه عامل سبب تلفات جنین در سه روز آخر جوجه کشی می شود؛ که عبارت اند از: کمبود اکسیژن، کاهش رطوبت و کاهش یا افزایش دما.

شاید مهم ترین عاملی که باعث تلفات جنین در روزهای پایانی جوجه کشی مرغ می شود افزایش دما است. با توجه به اینکه در روزهای پایانی رشد جنین کامل می شود و متابولیسم بدن زیاد است بنابراین جنین گرما تولید می کند و اگر تبادل حرارتی دستگاه با محیط بیرون مناسب نباشد و این گرمای تولیدی در دستگاه محبوس شود دمای دستگاه افزایش یافته و سبب تلفات جنین می شود.

اگر برای چند ساعت دما بیش از ۳۹ درجه باشد تلفات جنین شروع می شود و در دمای ۴۰ درجه تلفات به شدت افزایش می یابد و در ۴۲ درجه تقریباً تمام جنین ها ظرف چند دقیقه تلف خواهند شد.

از دیگر عوامل رطوبت نامناسب می باشد که در صورتی که زیاد باشد محفظه حاوی هوا در تخم مرغ کوچک می شود و در صورت که کم زیاد باشد رطوبت تخم مرغ از دست می رود و باعث افزایش محفظه هوایی می شود و جنین به به پوسته می چسبد و سبب تلف شدن آن می شود.

از دیگر موارد اکسیژن می باشد که در صورتی که اکسیژن موجود در دستگاه کم باشد باعث می شود جوجه در سه روز آخر که محفظه هوایی را سوراخ می کند و شروع تنفس میکند با کمبود اکسیژن مواجه شود و تلف شود. که بعد از شکستن تخم مرغ مشاهده می شود که جوجه به صورت کامل رشد کرده اما موفق به خارج شدن از تخم نشده و تلف شده است.

همچنین از باز نمودن مکرر درب دستگاه در روزهای پایانی خودداری کنید.

مقدار صحیح رطوبت(وسط متعادل)

مراحل رشد جنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *